Praktijkinformatie

Kennismaken, inventariseren en starten met de behandeling

De eerste afspraak is een intake. Wij maken kennis en de hulpvraag wordt besproken. Soms geeft de logopedist vast adviezen mee naar huis of start er een deel van een onderzoek. Wij gebruiken onderzoeksmaterialen en observatie om het probleem in kaart te brengen en op basis daarvan stellen wij een logopedische diagnose. Samen met de cliënt / ouders en/of verzorgers stellen wij een behandelplan op. Tijdens de intake neem je mee:

  • de verwijzing van de huisarts / tandarts of specialist
  • een ID bewijs

Vervolgens doen wij de volgende afspraak evt. verder onderzoek of start de behandeling. Cliënten worden meestal één keer per week gedurende 25 minuten behandeld. Afhankelijk van factoren zoals de ernst en aard van de klacht, de motivatie en continuïteit kan een behandeling enkele weken/maanden tot ongeveer een jaar duren.

Tijdens het behandeltraject wordt regelmatig geëvalueerd om het verloop van de behandeling te monitoren en samen te kijken of er aanpassingen aan het behandelplan nodig zijn.

Door een onderzoek of observatie wordt bekeken of de behandeldoelen zijn bereikt. Wanneer de doelen zijn bereikt kan de behandeling worden afgesloten. In andere gevallen wordt in overleg met (ouders/verzorgers van) de cliënt een controle afgesproken.

 

Afspraken

In principe vindt de behandeling op een vast tijdstip plaats, meestal één keer per week...

Verhindering

Gemaakte afspraken dienen uiterlijk 24 uur van tevoren via telefoon (voicemail)...

Oefenproblemen

Het kan gebeuren dat je tijdens het thuis oefenen op problemen stuit of dat je vragen...

Identificatieplicht

Als je medische zorg ontvangt, zoals ook in de logopediepraktijk, moet je een geldig...

Privacy

De logopediste neemt kennis van feiten van vertrouwelijke aard. Bij Bouch...

Klachtenregeling

Wij hopen natuurlijk dat onze logopedische hulp aan je wensen voldoet...
© 2024 Bouch. logopedie | KVK 65667093 | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Grafisch ontwerp Studio Lef | Technische realisatie Sieronline B.V.